News

B+N Referencia Zrt. devine lider în domeniul FM din regiune

B+N Referencia Zrt., cu capital maghiar, este cea mai importantă companie de facility management (FM) din Europa Centrală și de Est. După cum spune Ferenc Kis-Szölgyémi, directorul general al companiei: „Este cu adevărat de neegalat faptul că, în ultimul an și jumătate, am devenit compania maghiară cu cea mai dinamică creștere din regiune.”

Principala companie de FM din regiune

B+N Referencia Zrt. – înființată în urmă cu aproape 30 de ani – ocupă de ani buni o poziție stabilă în lista celor mai bune 500 de companii maghiare. Cu cei 8.500 de angajați, compania este al nouălea cel mai mare angajator din Ungaria. Printre cele câteva sute de clienți ai firmei din Ungaria se numără companii mari și participanți importanți din sectorul de afaceri, precum și organizații guvernamentale. Activitățile sale acoperă întregul spectru de gestionare a clădirilor.

Ca lider de piață în Ungaria, a fost un pas logic să ne extindem la nivel internațional. În prezent, B+N Referencia Zrt. este prezentă în 7 țări cheie din regiune, având 21.000 de angajați și o suprafață de 16,5 milioane de metri pătrați. Compania a intrat pe piața din Europa Centrală și de Est în primăvara anului 2021 prin preluarea filialelor grupului ISS din Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria. În toamnă, achiziția unei alte filiale ISS a deschis porțile pieței slovene.

Firma a mai urcat un nivel în ianuarie 2022: a preluat unul dintre cei mai mari operatori din sectorul FM din Polonia, INWEMER System Group. Acest pas a făcut, fără îndoială, ca B+N să devină cea mai importantă companie de facility management din regiune. Activitățile INWEMER acoperă întregul teritoriu al țării, iar clienții se pot bucura de servicii standardizate de înaltă calitate în fiecare oraș polonez. Portofoliul său include o serie de companii poloneze și multinaționale, precum și organizații guvernamentale și întreprinderi private. Compania este angajată în principal în servicii de curățenie și de gestionare a clădirilor.

Aceasta a fost urmată de preluarea companiei bulgare i-Facility EOOD în septembrie 2022, folosind doar resursele proprii de capital ale B+N. B+N Referencia Zrt. deține 100% din capitalul tuturor filialelor sale.

Expertiza relevantă și în alte țări

"Achizițiile finalizate în 2021 și 2022 au dovedit în mod clar că expertiza personalului nostru este relevantă și în alte țări. Experiența și expertiza companiilor preluate sunt integrate în compania noastră. Învățăm unii de la alții și împărtășim cunoștințele noastre în activitatea noastră zilnică, precum și în strategia noastră comună de atragere a clienților. Putem profita de dimensiunea și de portofoliul nostru de servicii în toate cele șapte țări. Sinergiile și eficiența costurilor noastre reprezintă un avantaj competitiv uriaș pentru noi" - a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, directorul general al companiei.

„Achizițiile finalizate în 2021 și 2022 au dovedit în mod clar că expertiza personalului nostru este relevantă și în alte țări. Experiența și expertiza companiilor preluate sunt integrate în compania noastră. Învățăm unii de la alții și împărtășim cunoștințele noastre în activitatea noastră zilnică, precum și în strategia noastră comună de atragere a clienților. Putem profita de dimensiunea și de portofoliul nostru de servicii în toate cele șapte țări. Sinergiile și eficiența costurilor noastre reprezintă un avantaj competitiv uriaș pentru noi” – a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, directorul general al companiei.

Extinderea în regiune a făcut posibilă intrarea B+N Referencia Zrt. în topul companiilor de renume din Europa: în 2021 a devenit a 13-a companie de FM de pe continent, iar anul acesta, pe baza rezultatelor din 2021, se va afla, cel mai probabil, în TOP 10.

Extinderea internațională a B+N Referencia Zrt. a fost susținută de Programul de obținere a  titlurilor de stat pentru creșterea economică a Băncii Naționale a Ungariei. Banca centrală a demarat acest program la 1 iulie 2019 cu scopul de a extinde oportunitățile de finanțare ale companiilor maghiare. B+N a primit o sumă totală de 23,2 miliarde HUF în doi ani.

Bilanțul anului 2021

Veniturile consolidate ale grupului B+N au fost de 152 miliarde HUF în 2021, cu un sold pozitiv de 19,875 miliarde HUF în contul de profit și pierdere.

Comparativ cu 2020, acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a veniturilor, care se datorează în principal activităților din cadrul afacerii noastre Fit-Out. Divizia este angajată în renovarea de înaltă calitate și profesională a proprietăților, inclusiv a spitalelor administrate de stat și finanțate din fonduri publice în cadrul programului „Budapesta, un oraș sănătos” în 2021-2022.

Personalul B+N a petrecut 2 milioane de ore de lucru realizând modernizări energetice și estetice pe o suprafață totală de 300.000 de metri pătrați în 200 de clădiri din 17 spitale din Budapesta – într-un timp record de 546 de zile!

Creșterea eficienței și a numărului de comenzi au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în majorarea veniturilor.