News

B + N Referencia Zrt. a achiziționat compania slovenă a grupului ISS

Un alt pas important pentru companie, in regiunea Europei Centrale. Budapesta, 7 Octombrie, 2021 – În primăvara anului 2021, B + N Referencia Zrt. a achizitionat actiunile grupului ISS în Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria. Cu această mutare, grupul de companii maghiare a devenit unul dintre cei mai mari operatori de facilitati din regiune. Ca o continuare naturala a acestei extinderi, compania a achiziționat 100% din actiunile filialei slovene a ISS

Odată cu achiziția, B + N Referencia Zrt. acoperă aproape întreaga regiune din Europa Centrală, devenind principalul operator de facilități din regiune. O nouă expansiune internațională rezultă în mod clar din succesele obținute până acum. În două decenii, compania a devenit liderul pieței pe acest segment extrem de competitiv din Ungaria. De ani de zile este un jucător stabil în clasamentul celor 500 de companii maghiare cu cea mai mare cifră de afaceri. În ultimii ani, vânzările au crescut constant, iar în 2019, cu o cifră de afaceri de 36 miliarde HUF, compania a obținut un profit după impozitare de 4 miliarde HUF. Pe lângă instituțiile publice, clienții săi includ și reprezentanți de seamă ai sectorului corporativ din plan local. Achiziția care a avut loc în primăvara anului 2021 și a implicat patru dintre țările cheie ale regiunii, a marcat o altă etapă importantă în dezvoltarea companiei. În cele șase luni de la achiziție, B + N Referencia Zrt. și-a transferat cu succes expertiza și experiența internă în alte țări din regiune.

Fondat la Copenhaga în 1901, grupul ISS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de facilitati din lume. Fiind un jucător important pe piață, cu aproape 400.000 de angajați, deservește mii de clienți din întreaga lume. Principalele sale profiluri sunt servicii de curățenie, mentenanță tehnică, catering și servicii de securitate. În 2018, Grupul și-a anunțat intenția de a vinde acțiunile în 13 țări, inclusiv operațiunile care fac obiectul tranzacției actuale, pentru a se concentra pe piețele sale de bază și pentru a-și atinge obiectivele strategice. Vânzarea companiilor ISS în Europa Centrală și de Est face parte din acest proces.

“În ultimele șase luni, B + N Referencia Zrt. a trecut de la a fi liderul pieței interne din Ungaria la un jucător indispensabil în regiune. Am demonstrat că experiența, cunoștințele  și expertiza colegilor noștri garantează succesul nostru pe piața internațională. Sunt încrezător că, în urma achizițiilor de succes din Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și România, vom deveni un jucător major în managementul facilităților si în Slovenia. Creșterea dimensiunii crește eficiența costurilor, iar volumul ridicat ne oferă un avantaj competitiv față de jucătorii mai mici de pe toate piețele în care suntem prezenți. Cu această tranzacție, numărul angajaților B + N Referencia Zrt. va crește la peste 10.000 ”- a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, CEO.

El a adăugat: „În activitatea noastră, personalul cu guler albastru reprezinta baza. Întrucât lucrătorii cu guler albastru din Europa provin în principal din regiunea Europei Centrale și de Est, sunt convins că o forță de muncă regională semnificativă ne va îmbunătăți și competitivitatea în Europa de Vest. Ne propunem să folosim acest avantaj competitiv pentru a ne extinde și mai mult în viitor. ”

Odată cu intrarea pe piață a B + N Referencia Zrt., Clienții ISS pot fi siguri că serviciile de înaltă calitate din trecut vor fi continuate și chiar dezvoltate în continuare în întregul portofoliu de administrare a facilităților pe piața slovenă.

Compania este lider de piață în Ungaria în domeniul managementului facilităților. Are peste 20 de ani de experiență și expertiză, lucrând sub certificare ISO în mai multe domenii. Clienții săi interni includ companii importanete în sectoarele corporativ și de afaceri.

B + N Referencia Zrt. a exportat expertiza remarcabilă, servicii de înaltă calitate, orientare către clienți, operare transparentă și flexibilă și luarea rapidă de decizii, care sunt familiare în Ungaria , către țările din regiune. Toate acestea asigură o calitate înaltă a serviciilor pentru potențialii săi clienți și pe piața slovenă. Compania este, de asemenea, optimistă în ceea ce privește extinderea în continuare: în calitate de companie 100% maghiară, cunoaște și înțelege piața Europei Centrale și de Est, lumea afacerilor și mediul economic.

B + N Referencia Zrt. consideră că automatizarea și robotica vor deveni din ce în ce mai importante în sectorul gestionării facilităților, ca și în toate celelalte domenii care necesită resurse umane mari. De aceea, pe lângă îmbunătățirea continuă a serviciilor sale, pune un mare accent pe inovația tehnologică. Printre companiile de administrare a facilităților din Ungaria, aceasta este singura cu un departament de cercetare și dezvoltare, care are 15 angajați. De asemenea, compania va pune la dispoziția partenerilor săi străini soluțiile inovatoare de automatizare dezvoltate de departamentul său de cercetare și dezvoltare din Ungaria. Exemplele includ un robot autonom de curățare industrială auto-dezvoltat lansat în anul 2019 și un dispozitiv mobil de dezinfecție UV dezvoltat în anul 2020.

Toată lumea are dreptul la un mediu sănătos de viață, atât acasă, cât și la locul de muncă. Compania lucrează pentru a crea și menține acest lucru, așa cum spune sloganul: „Lucrăm pentru un mediu sănătos și o lume mai bună!”. Zeci de ani de experiență, expertiză și angajament demonstrează că aceasta nu este o promisiune goală. Activitatea sa zilnică se bazează pe satisfacția clienților, pe care o realizează prin servicii de înaltă calitate.