News

Cel mai mare operator de facility management din Ungaria se extinde și mai mult în Europa de Vest

Liderul pieței FM naționale și regionale, B+N Referencia Ltd., continuă să își consolideze prezența internațională în afara Europei Centrale și de Est, 40% din veniturile grupului provenind deja în acest an din operațiuni externe. Odată cu achiziția companiei Sagad din Italia, compania cu capital maghiar a dobândit noi cunoștințe în domeniu, o experiență semnificativă în Europa de Vest și o nouă bază de clienți.

Activitățile B+N Referencia Ltd. acoperă o gamă largă de domenii, de la întreținerea tehnică a spațiilor, servicii de curățenie și igienă, până la cercetare și dezvoltare în domeniu. De mai mulți ani, compania a pus un mare accent pe achizițiile străine, care până acum s-au limitat la țările vecine și regionale. Serviciile de igienă ale grupului sunt prezente în facilitățile multor companii multinaționale și instituții publice, de la Aeroportul Vaclav Havel din Praga la stadionul Legia Warszawa din Polonia. Cu toate acestea, achiziția Sagad îi va oferi, de asemenea, cunoștințele și experiența necesare pentru a-și consolida portofoliul.

„Compania italiană funcționează cu succes și profitabil din 1950 și este activă în domenii precum serviciile de igienă pentru obiective industriale specializate, inclusiv centrale nucleare, dar are și o experiență vastă în managementul tehnic al clădirilor publice și rezidențiale. Iar modelul de funcționare al sectorului industrial, care este aproape inevitabil în managementul clădirilor de acolo, poate fi un ghid util pentru industria autohtonă, de exemplu pentru a asigura o concurență cât mai transparentă pe piață”, a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, CEO al B+N Referencia Ltd., în legătură cu achiziția.

Sagad S.R.L. are sedii la Roma și Milano, iar printre clienții săi se numără numeroase ministere, agenții, campusuri universitare și companii globale din Italia. Este interesant de remarcat faptul că B+N Referencia Ltd. a încheiat deja cu succes alte două achiziții străine în acest an, ambele în Republica Cehă, în domeniul managementului clădirilor, al întreținerii, al amenajărilor peisagistice și al grădinăritului. Cifra de afaceri combinată a celor două companii cehe a fost de aproape 7 milioane de euro în 2022.