News

B+N Referencia Zrt a devenit furnizorul principal de servicii FM din regiunea Europei Centrale

B+N Referencia Zrt. a preluat una dintre companiile emblematice ale industriei de facility management din Polonia, Inwemer. Prin aceasta achizitie, liderul pieței maghiare a ajuns în top și în regiunea Europei Centrale.

 Acest pas reprezinta o evoluție naturala a expansiunii regionale pe care compania a realizat-o până acum. B+N Referencia Zrt. a preluat actiunile Grupului ISS în Cehia, Slovacia, România și Ungaria în primăvara anului 2021, urmand achiziția filialei slovene a Grupului ISS. B+N deține 100% din companiile preluate. Dimensiunea și potentialul de dezvoltare al pieței din Polonia, reprezinta un punct de referinta în evolutia companiei.

Odată cu această nouă achiziție, portofoliul de servicii foarte extins al B+N Referencia Zrt. acoperă în întregime regiunea Europei Centrale. Prin acest pas, compania a devenit lider de piață în regiune și un jucător cheie al industriei. Printre clienti se regasesc atat companii reprezentative la nivel mondial, cat și organizații guvernamentale.

Odată cu achiziția companiei poloneze, B+N oferă servicii pentru o suprafață de 15 milioane de metri pătrați, cu 18.000 de angajați

INWEMER este un jucător dominant al industriei FM în Polonia din 1992, acoperind întreg teritoriul tarii. Ca rezultat, clienții se pot bucura de servicii standardizate, de înaltă calitate, în fiecare locatie, indifferent de localizarea geografica. Portofoliul său de clienți include instituții guvernamentale și companii private. Cu cei 7.000 de angajați ai săi, compania oferă servicii pentru peste 750 de clienți pe o suprafata de 5,5 milioane de metri pătrați. Activitățile sale principale includ servicii de curățenie și facility management. In 2020 compania a realizat venituri in valoare de 45 de milioane de euro.

„B+N Referencia Zrt. a obținut proprietatea asupra Inwemer System în competiție cu companii internaționale de prestigiu. Sunt mândru că în urma achizițiilor de anul trecut acest pas ne-a făcut lideri pe piața regional de facility management. În 2020, am dovedit că cunoștințele și expertiza colegilor noștri sunt valoroase deopotriva și pe piața internațională. Extinderea regională este o adevărată poveste de succes pentru noi. Conform sondajului de top european Facility Management din 2021, realizat de compania elvețiană Drees & Sommer la nivel internațional, suntem a 13-a cea mai mare companie de FM în Europa după venituri.

Dimensiunea companiei noastre, care este acum considerabilă și la nivel european, și portofoliul nostru extins de servicii vor oferi o mulțime de avantaje clienților noștri

Prin preluarea INWEMER, cu cei 30 de ani de experienta in spate, am crescut în mod clar un alt nivel. Integrarea experienței și expertizei companiei poloneze este o mare provocare pentru B+N Referencia Zrt., dar și o oportunitate uriașă în același timp. Sunt sigur că, urmând exemplul achizițiilor de succes din Ungaria, Cehia, Slovacia, România și Slovena, vom fi un jucător redutabil și pe cea mai dezvoltata piață a regiunii, respectiv piața poloneză. Dimensiunea companiei noastre, care este acum considerabilă și la nivel european, și portofoliul nostru extins de servicii vor oferi o mulțime de avantaje clienților noștri. Sinergiile noastre și operațiunile eficiente din punct de vedere al costurilor asigură un avantaj competitiv uriaș pe fiecare piață.” – a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, CEO al companiei.

B+N Referencia Zrt. - Robin robot

B+N Referencia Zrt. si-a propus sa fie un “trend setter”pentru serviciile de facility management. Pe lângă îmbunătățirea continuă a serviciilor sale, pune un mare accent pe inovația tehnologică. Compania consideră că automatizarea și robotica capătă din ce în ce mai multă importanță și în acest sector. Acesta este motivul pentru care au înființat un departament de cercetare și dezvoltare cu 20 de angajați în urmă cu câțiva ani, ceea ce este fără precedent în istoria facility management-ului din Ungaria. Inovațiile tehnologice ale departamentului de cercetare și dezvoltare sunt acum disponibile întregului grup internațional de companii. Un bun exemplu în acest sens este robotul de curățare industrial autonom, brevetat, lansat în 2019 sau dispozitivul mobil de dezinfecție UV dezvoltat în 2020.

În viitorul apropiat, cu ajutorul unei inovații tehnologice revoluționare, a sistemului de analiză și prognoză metagenomică, compania va putea identifica agenții patogeni pe diferite suprafețe. Această metodă face posibilă detectarea rapidă a coloniilor de patogeni și previne o potențială epidemie. Datele astfel obținute pot fi folosite ca bază pentru monitorizarea eficienței curățării și dezinfectării. Această invenție unică poate reduce drastic riscul de infecții în spitale și îmbunătățește siguranța pacienților, în timp ce angajatorii o pot folosi pentru a asigura protecția sănătății și siguranței lucrătorilor lor.