News

B + N referencia zrt. se extinde pe plan internațional

Printr-o achiziție semnificativă la nivel internațional, grupul maghiar a devenit unul dintre cei mai notabili furnizori de administrare a facilităților din regiune. Tranzacția se referă la patru filiale importante ale grupului ISS din Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria. Această expansiune reprezintă, de asemenea, un pas semnificativ din punct de vedere al întregii economii maghiare.

Fondat în Copenhaga în anul 1901, grupul ISS este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de servicii FM din lume. Cu cei aproape 400.000 de angajați, ISS deservește mii de clienți din întreaga lume, fiind un jucător dominant pe piață. În 2018, grupul a anunțat planurile de divestment în 13 țări, inclusiv operațiunile care fac obiectul tranzacției curente, pentru a-și atinge obiectivul strategic de a se concentra mai mult pe conturile clienților cheie pe piețe selectate. Vânzarea companiilor ISS în Europa Centrală și de Est face parte din acest proces. Cele patru filiale majore din regiune generează o cifră de afaceri totală de 70 milioane EUR pe an, cu aproape 4 000 de angajați.

B + N Referencia Zrt. a ajuns la o altă etapă importantă în dezvoltarea sa odată cu această achiziție. Datorită acesteia, B+N a devenit un furnizor de administrare a clădirilor dominant la nivel regional. Expansiunea internațională este un pas natural pentru companie și rezultă din succesele de până acum. În două decenii, compania a devenit lider de piață în Ungaria pe acest segment extrem de competitiv. An după an, compania este prezentă în clasamentul top 500 corporații cu cele mai mari încasări pe plan local (Ungaria). Cifra de afaceri a crescut constant în ultimii ani, cu o cifră de afaceri de 36 miliarde HUF în 2019 și un profit după impozitare de 4 miliarde HUF. Profilul său principal este furnizarea de servicii de curățenie, servicii tehnice, catering și servicii de pază și securitate. Lista clienților companiei include corporații de top, precum și instituții de stat din Ungaria.

Industria FM funcționează pe bază de volum: rentabilitatea crește odată cu dimensiunea, prin urmare, volumele mari reprezintă un avantaj competitiv față de jucătorii mai mici din piață. Numărul de angajați ai B + N Referencia Zrt. depășește 10.000 cu această tranzacție ”- a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi, CEO al B + N Referencia Zrt.

El a adăugat: „Ne diferențiem prin numărul mare de angajați cu blue collars (operatori curățenie, tehnicieni). Întrucât operatorii din Europa provin în esență din regiunea Europei Centrale și de Est, sunt convins că o bază regională semnificativă de forță de muncă ne va îmbunătăți competitivitatea în Europa de Vest.”

Odată cu intrarea pe piață a B + N Referencia Zrt, clienții ISS pot fi siguri că serviciile de înaltă calitate din trecut vor fi menținute la același nivel și chiar dezvoltate în întregul portofoliu FM.

Compania este liderul pieței în domeniul FM în Ungaria. Avem 20 de ani de experiență și expertiză și lucrăm în mai multe domenii pe baza certificării ISO. Clienții noștri includ nume importante din sectorul industrial și business & IT.

B + N Referencia Zrt. oferă către țările din regiune expertiză remarcabilă, servicii de înaltă calitate, orientare către clienți, operare transparentă și flexibilă, caracteristice organizației maghiare. Toate acestea asigură servicii de înaltă calitate pentru viitorii clienți și pe noile piețe. Compania este optimistă cu privire la extinderea sa, deoarece, pe lângă expertiza sa de necontestat, în calitate de companie 100% maghiară, cunoaște și înțelege piața Europei Centrale și de Est, lumea afacerilor și mediul economic din regiune.

B + N Referencia Zrt. consideră că automatizarea și robotica vor deveni din ce în ce mai importante în sectorul FM, ca în toate celelalte domenii care necesită resurse umane ridicate. Prin urmare, pe lângă îmbunătățirea continuă a serviciilor sale, pune un mare accent pe inovația în domeniul tehnologiei. Dintre companiile furnizoare de servicii de gestionare a facilităților din Ungaria, doar B + N Referencia Zrt. are un departament de cercetare și dezvoltare, cu 15 angajați. Compania pune la dispoziția partenerilor săi străini soluțiile sale inovatoare de automatizare dezvoltate de către departamentul intern de cercetare și dezvoltare din Ungaria. Exemplele includ un robot de curățare industrial autonom, lansat în 2019 sau un dispozitiv mobil de dezinfectare cu raze UV dezvoltat în cursul anului 2020.

Toată lumea are dreptul să trăiască într-un mediu sănătos și curat, atât acasă, cât și la serviciu. Compania noastră lucrează pentru a crea și menține acest lucru, exprimat sub sloganul: „Lucrăm pentru o lume mai bună”. Faptul că aceasta nu este doar o frază goală este confirmat de decenii de experiență, expertiză și angajament. Satisfacția clienților noștri este cel mai important lucru pentru noi și reușim această performanță prin calitatea înaltă a serviciilor livrate.

Transferul dreptului de proprietate al ISS către B+N Referencia Zrt. va intra în vigoare imediat după semnarea acordului, cu excepția vânzării ISS Ungaria, care este supusă aprobării obișnuite antitrust și se așteaptă să se închidă la aproximativ o lună de la semnare.

B+ N Referencia Zrt. are ca și misiune socială conștientizarea importanței muncii de curățenie și luptă pentru recunoașterea acesteia, deoarece lucrează cu 4.100 de angajați în curățenie în Ungaria. Aprecierea muncii fizice este valoarea de bază a companiei. În acest context, în anul 2020, a lansat campania „Notice”, cu scopul de a crește stima de sine socială a operatorilor de curățenie. Prin această campanie, B+N atrage atenția asupra muncii valoroase a operatorilor de curățenie, pentru ca acești angajați să primească respectul cuvenit. B + N Referencia Zrt. dorește, de asemenea, să înceapă această schimbare și pe noile sale piețe. Se străduiește să rețină și să prețuiască toți angajații cât mai mult posibil – la fel ca în Ungaria.

Date de contact pentru informații suplimentare:
László Hajdu
+36 30 210 9486
E-mail: hajdu.laszlo@hellorepublic.com