News

B + N: dezinfecția uv cu dispozitiv mobil poate începe cu mijloacele de transport public – trenuri și tramvaie

B + N Referencia Zrt. a dezvoltat un dispozitiv mobil unic de sterilizare UV pentru dezinfectarea rapidă a vehiculelor de transport în comun, iar prima serie de 20 de piese de echipamente potrivite pentru sterilizare a fost finalizată până la sfârșitul lunii februarie, a scris Világgazdaság. Cu un dispozitiv mobil, va dura cel mult un minut pentru a ucide 99,9% din microorganismele patogene comune.

B+N a început să lucreze la dezvoltare încă din anul 2019, cu scopul de a introduce soluții de dezinfecție mai rapide pentru a proteja pasagerii, pe lângă igienizarea manuală, în timpul curățării vehiculului. Dispozitivul pentru dezinfectarea cu UV a vehiculelor destinate transportului de pasageri este conceput pentru a putea fi aplicat cu ușurință pe garnituri de tren sau tramvaie, deplasându-se printre scaune, sterilizând în siguranță zonele de sub scaune – prin extinderea brațelor laterale ale dispozitivului.

Dezinfecția cu raze UV este cea mai recentă metodă de curățare. Avantajul său față de tratamentul chimic sau cel cu ozon este că un timp de expunere mai scurt este suficient pentru a obține același rezultat, pe lângă o calitate uniformă a dezinfectării, fără a folosi substanțe chimice.

DISPOZITIVUL MOBIL DE DEZINFECTARE A VEHICULELOR PROIECTAT DE B + N A DAT DOVADĂ DE EFICIENȚĂ RIDICATĂ ÎN TIMPUL TESTELOR

La finalul tratamentului, zona poate fi utilizată imediat și nu este necesară nicio pregătire specială, deși protecția personalului operator este în continuare necesară în acest caz. Cu toate acestea, deoarece lumina UV este filtrată de majoritatea materialelor, eficacitatea tratamentului pe suprafețele care se suprapun sau care au unghiuri greu accesibile, este minimă. Dispozitivele UV oferă o soluție pentru a elimina această problemă, pentru a reduce distanța și obscuritatea și pentru a evita expunerea directă a operatorilor la lumina UV – publicata in vg.hu.

B & N Referencia Zrt. Livrează servicii tehnice, de curățenie, de grădinărit în peste 3.000 de locații, 5 milioane de metri pătrați, cu un număr de aproximativ 5.500 de angajați la nivel național.

B+N Referencia Zrt. este singura companie de facility management din Ungaria cu un departament de cercetare și dezvoltare, pe care l-a înființat la sfârșitul anului 2016. În prezent, în acest domeniu lucrează 11 ingineri de dezvoltare și 4 tehnicieni, cu scopul de a eficientiza curățarea suprafețelor mai mari – un sector cu o intensă utilizare a forței de muncă – prin automatizare. Aceștia lucrează în mod constant la idei și soluții în care tehnologiile autonome pot fi utilizate pentru a automatiza procesele de lucru.

Sursa: vg.hu