News

Impactul Metaverse asupra pieței imobiliare

B+N Referencia Zrt. a fost sponsor de nivel aur al Forumului Imobiliar SEE organizat recent la București. Peste 50 de prezentatori s-au reunit pentru a oferi o imagine de ansamblu a situației pieței imobiliare din Europa de Sud-Est în cadrul celei mai importante conferințe internaționale de management imobiliar din România și din regiune.

Printre subiectele centrale ale evenimentului a fost una dintre cele mai mari provocări ale viitorului, și anume impactul metaversului asupra pieței imobiliare. Potrivit opiniei unanime a experților, este o necesitate pentru acest sector al economiei să fie parte a acestei revoluții digitale. Întrebarea este: ce sisteme și ce platformă merită să fie folosite pentru stocarea și utilizarea informațiilor?

B+N Referencia Zrt. a fost sponsor de nivel aur al Forumului Imobiliar SEE organizat recent la București.

ESG

ESG a fost unul dintre subiectele evidente ale conferinței. Este clar că investitorii imobiliari pun un mare accent pe sustenabilitate. Ecologizarea și protecția mediului sunt din ce în ce mai importante în cazul clădirilor de birouri nou construite.

Experiment global la locul de muncă

De la pandemia COVID, modelele de muncă hibride au devenit dominante și în Europa de Sud-Est. Potrivit participanților, combinația dintre munca la birou și cea de acasă este un „experiment global la locul de muncă”. În acest sens, majoritatea companiilor se află încă în faza de evaluare a experimentului.

Piața imobiliară din România este din ce în ce mai prosperă

Furnizarea datelor necesare pentru strategiile de investiții imobiliare reprezintă o mare provocare chiar și în era PropTech, Big Data și a tehnologiilor cloud. În cadrul conferinței, audiența a primit o mulțime de sfaturi practice în legătură cu acest aspect. Este o veste foarte bună că piața imobiliară din România este în continua dezvoltare și că cererea de locuințe de bună calitate este în creștere.

Logistica este câștigătorul COVID

Potrivit experților, logistica este câștigătoarea clară a pandemiei globale. Cererea pentru zonele de logistică este determinată de o creștere masivă a comerțului electronic și a cvasi-transferului.