News

Analiza profesională și detaliată a datelor este cea mai mare provocare a viitorului apropiat

Viena a fost din nou orașul gazdă pentru cea mai importantă conferință a pieței imobiliare din regiune. Evenimentul organizat în mai multe sesiuni și cu peste 80 de speakeri a oferit o analiză cuprinzătoare a acestui sector al industriei: pe lângă experții din domeniul managementului facilităților, investitori, dezvoltatori, bancheri și directori de vânzări au discutat subiecte de actualitate și au conturat cele mai importante tendințe ale viitorului. Mesajul conferinței: „totul este în continuă schimbare”.

Participanții la discuția privind viitorul gestionării instalațiilor și utilizarea datelor au fost de acord că „viitorul a devenit deja prezentul în multe cazuri”.

B+N Referencia Zrt. a fost reprezentată de Libor Holik, CEO al filialei cehe și slovace a companiei, în cadrul uneia dintre cele mai populare sesiuni de dezbateri. In opinia expertului nostru, COVID și managementul energiei au fost și vor fi cele mai mari provocări ale ultimilor ani și ale viitorului apropiat. Acesta din urmă se schimbă pe zi ce trece, ceea ce reprezintă o provocare majoră pentru sectorul FM.

În multe cazuri, clienții nu conștientizează la ce ar putea fi folosită cantitatea uriașă de date primite

Prin urmare, în ceea ce privește subiectul discuției, este extrem de important ca societățile să optimizeze eficiența energetică pe baza analizei datelor primite. Primul pas este să definească ce intenționează să măsoare. Datele elementare includ informații, cum ar fi traficul de vehicule sau disponibilitatea sălilor de ședință în clădirile de birouri, însă, în facilitațile industriale, se pot găsi mii de senzori IoT și alți senzori încorporați. Din acest motiv, există situații în care clienții nu cunosc modul în care ar putea fi utilizată cantitatea uriașă de date și informații primite. Aici intră în scenă managerii de clădiri: aceștia oferă asistență, în multe cazuri cu implicarea subcontractorilor, în analiza și utilizarea datelor și propun clienților soluții complexe. Acest serviciu este deosebit de important în situația actuală, caracterizată de incertitudine globală.

Libor Holik, B+N

„Multe companii nici măcar nu știu ce tip și câte dispozitive de furnizare a datelor au. Prin urmare, primul pas pentru managerii de clădiri este adesea să le inventarieze și să le identifice. Sunt convins că achiziția și analiza profesională și detaliată a datelor sunt cele mai mari provocări ale viitorului apropiat și cele mai importante îndatoriri pentru companii. În acest sens, domeniul nostru de activitate le poate oferi un real sprijin” – a declarat Libor Holik, încheindu-și discursul.

Foto: CEE Property Forum