News

Dr. Ágnes Ősz: înainte de pandemie am lansat un echipament pentru dezinfecție uv

A scăzut sau a crescut costul administrării clădirilor de când a apărut virusul COVID? Ce arată datele? La ce ne putem aștepta de la soluțiile cu privire la sănătate și igienă pe piața imobiliară și ce înseamnă acest lucru în practică, au fost subiectele discutate de experți în cea de-a patra sesiune FM & Hybrid Office (birouri in sistem hibrid). Dr. Ágnes Ősz, cercetător asociat în cadrul B + N, a participat, de asemenea, la eveniment.

Echipa operativă de benchmarking LEO (Asociația Națională de Facility Management și Servicii pentru clădiri) este grupul de lucru pentru colectarea și prelucrarea datelor LEO în domeniul FM, ale cărui produse principale sunt cercetarea comparativă și indicele Sentiment, care examinează impactul COVID asupra domeniului FM. Indicele Sentiment este o cuantificare a modificării veniturilor (pondere 30% în indice), a EBITDA (pondere 50% în indice) și a numărului de angajați (pondere 20% în indice) ale companiilor intervievate și măsoară, de asemenea, nivelul datoriilor restante.

“Dacă analizăm rezultatele, se poate observa că marea teamă de anul trecut s-a reflectat în cifre, dar așteptările au devenit pozitive în al treilea trimestru al anului trecut. LVKVI (indice de măsurare a impactului COVID în managementul clădirilor) vine în completarea acestor date cu o analiză a informațiilor lunii precedente. În general, ceea ce putem vedea este că a existat o oarecare reechilibrare internă datorită impactului mentenanței preventive asociate pandemiei, însă nu a existat nicio schimbare semnificativă în această perioadă, astfel încât se poate spune că aceasta este una dintre cele mai sigure industrii în care să activezi. Studiul de benchmarking are acum un eșantion de peste 1.000 de clădiri, iar setul de întrebări a fost elaborat în 2013 pe baza standardelor internaționale, care este întotdeauna completat cu o întrebare de specialitate”, a declarat László Kuczogi, director general al K-Ép Studió și membru de onoare al LEO.

DR. ÁGNES ŐSZ, CERCETĂTOR ASOCIAT LA B+N: SCOPUL AR FI ACELA DE A PUTEA PREZICE RĂSPÂNDIREA EPIDEMIEI PORNIND DE LA AGENȚII PATOGENI, IAR PENTRU ACEASTA EXISTĂ DEJA INSTRUMENTE.

Înainte de pandemie, lansasem deja un proiect pentru dezinfecție UV, creând un dispozitiv de dezinfecție UV de suprafață și introducând echipamente de dezinfecție a aerului. Deși încercăm în mod constant să aducem îmbunătățiri, pandemia a transformat și activitățile noastre. Am început să dezvoltăm roboți încă dinainte de pandemie, dar clădirile nu sunt întotdeauna adecvate, motiv pentru care este important ca managerii clădirilor să aibă un cuvânt de spus în proiectarea acestora.

Au apărut roboți de dezinfecție fără echipaj uman pentru a putea satisface cerințele sporite de igienă care ar putea înlocui generatoarele de ozon. Scopul ar fi acela de a putea împiedica răspândirea epidemiei pornind de la agenții patogeni, iar pentru aceasta există deja instrumente”, a declarat Dr. Ágnes Ősz, cercetător asociat la B+N Referencia Zrt.

Citiți articolul complet pe portfolio.hu.