News

Ferenc Kis-Szölgyémi: “acordăm o grijă deosebită angajaților noștri”

Pe data de 15 septembrie 2021, Portfolio a organizat conferința „Forumul investițiilor imobiliare” la Budapesta. Una dintre cele mai interesante discuții din cadrul summit-ului imobiliar din 2021 a fost pe subiectul piața de birouri post-pandemică. La această reuniune a participat și Ferenc Kis-Szölgyémi, CEO B + N.

Experți renumiți din domeniu au discutat, printre altele, dacă este posibil ca spațiul personal al angajaților să crească, modul în care poate concura o proprietate veche cu una nouă și ce ajustări vor fi solicitate de către chiriași.

Potrivit Directorului General al B + N, Ferenc Kis-Szölgyémi, una dintre cele mai mari provocări din industrie este încă lipsa forței de muncă în întreținerea cladirilor. Este extrem de dificil să concurezi cu salariile din Europa de Vest în acest domeniu. De asemenea, este un fapt regretabil faptul că Ungaria are cele mai scăzute niveluri salariale dintre țările din regiune.

B+N EXPERIENȚĂ ORIENTATĂ SPRE VIITOR: CHIRIAȘII SPATIILOR DE BIROURI AU ASTEPTĂRI RIDICATE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE IGIENIZAREA SPAȚIILOR DE LUCRU

O evoluție pozitivă în ultimul an, spune el, este faptul că chiriașii de spatii de birouri au așteptări ridicate în ceea ce privește igienizarea spațiului de lucru de la furnizorii de servicii, în parte ca urmare a pandemiei.  În plus, companiile cresc semnificativ suprafața medie de 12-14 metri pătrați pe angajat în spațiul de birouri. Acest lucru se datorează faptului că angajații au nevoie de mai mult spațiu personal pentru a putea respecta cerințele de distanțare socială în contextul pandemiei.

LUCRUL DE ACASĂ „EVIDENT” CĂ NU FUNCȚIONEAZĂ ÎN FACILITY MANAGEMENT

În ceea ce privește lucrul la domiciliu, lucrul în spațiu de birouri și a muncii în sistem hibrid, Ferenc Kis-Szölgyémi a subliniat că, în domeniul facility managementului, munca de acasă „evident” nu funcționează. Curățenia, asigurarea funcționării unei cladiri din punct de vedere operațional și renovarea unui spațiu nu se pot face de acasă. În opinia sa, pe termen lung, marea majoritate a companiilor au nevoie de prezență fizică la birou. El a subliniat că nici condițiile de locuit din zonele urbane din țara sa nu fac ca sistemele de birouri permanente la domiciliu să fie ideale.

PREZENTUL ȘI VIITORUL B + N: MĂSURĂM ȘI COLECTĂM MAI MULTE DATE DIN CARE OBȚINEM O GAMĂ LARGĂ DE INFORMAȚII

Una dintre tendințele principale în viitorul apropiat este că managerii de clădiri „vor acorda o grijă deosebită” angajaților lor. După cum a declarat: „în acest sens evaluăm tot mai multe aspecte. Colectăm date și, in urma analizei lor, oferim o gamă largă de informații, un exemplu ar fi despre compoziția aerului. Acest lucru este valabil atât pentru piața de birouri, cat și pentru transportul public și aeroporturi.

B+N asigură servicii de curățenie și dezinfecție în multe spitale din Budapesta. Eliminarea riscului de infecție în instituțiile medicale este și va continua să fie o provocare. Această nevoie și așteptare pentru un mediu sănătos se va răsfrânge și asupra pieței de birouri”, a declarat Ferenc Kis-Szölgyémi la Forumul de investiții imobiliare.