News

Forumul imobiliar din Praga: Majoritatea companiilor cehe și-au readus angajații la birou

Forumul Imobiliar 2022 din 10 mai organizat la Praga este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul imobiliar din Republica Cehă. La eveniment au participat cei mai respectați experți de pe piața imobiliară. Unul dintre participanții la cel mai popular panel de discuții, pe lângă alți experți renumiți, a fost Libor Holik, CEO al B+N Referencia Zrt. Republica Cehă și Slovacia. Titlul discuției a fost „Flexibil și digital – biroul viitorului”.

Participanții la această dezbatere au fost de acord că aceștia sunt cei doi factori cheie care au un impact decisiv asupra viitorului pieței de birouri, precum și asupra relației dintre chiriași și furnizorii de servicii. Iar aceste două lucruri sunt strâns legate între ele.

Libor Holik (B+N): aceasta nu este evoluție, ci revoluție

Libor Holik a subliniat: ceea ce experimentați astăzi în această industrie nu este evoluție, adică nu este dezvoltare, ci revoluție. La fel ca orice altă industrie din lume, piața birourilor se schimbă într-un ritm alert. Tehnologia, inclusiv digitalizarea, trebuie să se refere în esență la oameni, pentru că în zilele noastre nu există nicio îndoială că forța de muncă este ceea ce contează cel mai mult peste tot.

Libor Holik B+N

Din păcate, războiul are o influență și asupra pieței de birouri. Cu toate acestea, creșterea costurilor utilităților are cel mai drastic impact instantaneu, deși poate avea și efecte pozitive: chiriașii tind să acorde mai multă atenție soluțiilor ecologice.

Majoritatea angajaților cehi s-au întors la birouri

În ceea ce privește viitorul, cea mai arzătoare întrebare rămâne aceasta: Cum putem aduce angajații înapoi la birou? Opinia participanților la dezbatere este că flexibilitatea este cheia în acest caz: depinde de atitudinea oamenilor, de vârstă și de industria în care este implicată compania.

Potrivit lui Libor Holik, majoritatea companiilor cehe și-au adus deja angajații înapoi la birou. Companiile multinaționale își adaptează, însă, programul. Așadar, munca hibridă va mai rămâne la noi o bună bucată de vreme. El este sigur că munca eficientă va fi mai importantă în viitor decât faptul că toată lumea va sta la birou de la 9 la 5. Cu toate acestea, directorul general al B+N Cehia și Slovacia este optimist: ar dori să vadă multe birouri pline de angajați mulțumiți peste 5 ani. Cu toate acestea, directorul general al B+N Cehia și Slovacia este optimist: ar dori să vadă multe birouri pline de angajați mulțumiți peste 5 ani.