News

Conferința „Industria construcțiilor 2022”: durabilitatea clădirilor devine din ce în ce mai importantă

În 2022, conferința „Construction Industry 2022”, evenimentul exclusiv al industriei construcțiilor din Ungaria, a fost organizată pentru a patra oară de Porfolio la Budapesta. B+N Referencia Zrt. a fost reprezentată de Directorul departamentului Fit-out Péter Puskás.

Despre conferință

 Eficiența industriei construcțiilor este determinată nu numai de proiectele realizate la calitatea așteptată și în timp util, ci și de o serie de factori, printre care se numără mediul economic extins, inovația, mediul de reglementare, disponibilitatea și alocarea fondurilor UE sau proiectele de dezvoltare guvernate de stat. La fel ca în multe alte industrii, lipsa forței de muncă, prețul și disponibilitatea materiilor prime și problemele legate de lanțul de aprovizionare reprezintă probleme serioase și în acest caz.

Potențialul digitalizării și al inovării

Pe lângă dificultăți, participanții au evidențiat și provocări: potențialul digitalizării și al inovării, conștiința ecologică, invențiile tehnice și tehnologice și tendințele din industrie.

Fit-out

În cadrul uneia dintre cele mai interesante discuții de grup, intitulatăFit-out – un concept nou pe o structura existenta, secretul de a fi sustebabil”, Péter Puskás, directorul departamentului Fit-out, a declarat că angajații B+N Referencia Zrt. au realizat îmbunătățiri în materie de eficiență energetică și estetică în 200 de clădiri din 17 spitale din Budapesta în 546 de zile, cu cele 2 milioane de ore de lucru în cadrul proiectului de renovare a spitalelor. Pentru comparație, el a menționat că realizarea unui astfel de volum ar fi durat 8 ani. De asemenea, el a subliniat că spitalele au funcționat în condiții normale, iar îngrijirea pacienților s-a desfășurat fără întreruperi în timpul renovării, în plină pandemie Covid. Costurile îmbunătățirii eficienței energetice se vor amortiza în 4 sau 5 ani, iar spitalul poate economisi 30% pe an. În ceea ce privește protecția mediului, acesta a subliniat: durabilitatea clădirilor devine din ce în ce mai importantă atât pentru chiriași, cât și pentru proprietari, așa că trebuie să li se acorde atenție și pe parcursul proiectelor.

Potrivit lui Péter Puskás, cea mai mare provocare a situației actuale este menținerea costurilor convenite. În ultimii 2 ani, a fost foarte dificil să obținem materialele necesare. În ceea ce privește implementarea, unul dintre cele mai importante aspecte este acela de a se asigura că locatarii și proprietarii acordă suficient timp pregătirii proiectului de investiții.

Foto: Portofolio