News

Companie cheie pe piaţa de FM intră în România

Ca urmare a strategiei de extindere la nivel European, B+N Referencia Zrt. a achiziţionat pachetul de acţiuni al ISS Group în Europa Centrală şi de Est. Odată cu achiziţia, B+N Group a devenit unul dintre liderii industriei de facility management din regiune. Tranzacţia include subsidiarele din România, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Grupul ISS este una dintre cele mai mari companii de facility management pe plan internaţional. Cele patru subsidiare din Europa Centrală şi de Est generează o cifră de afaceri totală de 70 milioane Euro anual, având peste 4000 de angajaţi.

B+N Referencia a iniţiat o nouă fază importantă în dezvoltarea sa cu această achiziţie, un pas natural ca urmare a creşterii constante din ultimii 20 de ani pe piaţa din Ungaria. În toată această perioadă, B+N Referencia şi-a consolidat poziţia de lider al pieţei de Facility Management din Ungaria, aflându-se în mod constant în top 500 companii. În anul 2019 a realizat o cifră de afaceri de peste 100 milioane Euro;  trendul crescător a continuat şi în anul 2020, cu toate provocările pandemiei, având o creştere dinamică, atât în termeni de cifră de afaceri, cât şi ca segmente noi de business. Portofoliul de clienţi include atât instituţii publice, cât şi companii multinaţionale de referinţă. În cadrul B+N Group activează un număr de peste 10.000 de angajaţi.

Istvan Matskási – B+N Group CFO/Head of International Operations: “Ne dorim să fim un partener de încredere pe termen lung pentru clienţii noştri din regiune. Odată cu extinderea pe piaţa din România, Cehia şi Slovacia, dorim să asigurăm clienţii noştri că serviciile oferite se vor situa la acelaşi nivel ridicat de calitate, cu focus permanent pe dezvoltarea gamei de servicii oferite în cele patru ţări.  Automatizarea serviciilor va juca un rol cheie în acesta dezvoltare pe care ne-am propus-o, folosind experienţa B+N Referencia în domeniul roboticii. Ca diferenţiator în piaţa de facility management, B+N Group are un department dedicat de Research&Development, în cadrul căruia se dezvoltă echipamente autonome, bazate pe inteligenţa artificială: Robot pentru curateniea spaţiilor interioare, dispozitiv autonom pentru dezinfecţie UV, şi alte dispositive aflate în stadiul de testare”.

Ferenc Kis-Szölgyémi – Proprietar B+N Group: “Inovaţia, calitatea serviciilor, orientarea către client, transparenţa şi flexibilitatea operaţiunilor, cu respectarea tuturor regulilor de bune practici, împreună cu valorificarea experienţei cumulate la nivelul B+N Group, reprezintă valorile pe care ne construim dezvoltarea sustenabilă a companiei.

Extinderea şi consolidarea B+N Group nu se opresc aici, ne-am propus extinderea geografică şi în alte ţări din regiune în viitorul apropiat.

B+N Integrated Facility Services SRL, subsidiara din România a B+N Group, va juca un rol important în consolidarea poziţiei regionale a grupului B+N, precum şi pentru dezvoltarea ulterioară, prin aportul echipei locale, care vine cu o experienţă extinsă în domeniul facility management”.