News

CSABA SZIJ ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE AL ASOCIAȚIEI MAGHIARE DE FACILITY MANAGEMENT

Asociația națională maghiară a furnizorilor de servicii FM (LEO) a avut adunarea generală la mijlocul lunii februarie. În cadrul întâlnirii a fost desemnat un nou președinte și o nouă conducere, iar Csaba Szij a preluat rolul de Director General Adjunct al B+N Referencia Zrt.

B+N Referencia Zrt. este membră a Asociației Naționale a Furnizorilor de Servicii de Facility Management (LEO) de mai mulți ani, ajutând și susținând dezvoltarea profesională, promovarea și recunoașterea industriei.

NOUL CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE

László Vágó, Director General al Neo Property Services Zrt. a devenit noul Președinte al asociației, în timp ce Zsuzsa Pálfalvi, Director General al Graphisoft Park Services și Gábor Décsi, Director General al Dome Group Hungary, au fost aleși Vicepreședinți.

Componența comitetului a fost extinsă cu Zoltán Mikó, Directorul General al Future FM Zrt. și Csaba Szij, Directorul General Adjunct al B+N Referencia Zrt.

„Un rol și mai activ în cadrul LEO nu este doar o onoare, ci și o mare oportunitate de a sprijini progresele care modelează activitatea profesională de facility management. Una dintre misiunile noastre importante este de a crește prestigiul acestei profesii. În calitate de membru al consiliului de administrație, pot reprezenta mai bine problemele care sunt importante pentru mine în cadrul industriei. De exemplu, recunoașterea expertizei angajaților “cu guler albastru”. O altă problemă importantă este managementul durabil al clădirilor, unde inovația este inevitabilă. Credem că din ce în ce mai multe spații vor folosi instrumente precum sistemele inteligente, automatizate, BIM sau roboții autonomi” – Csaba Szij a reflectat asupra motivelor pentru care calitatea de membru este o onoare și, de asemenea, o sarcină importantă pentru B+N Referencia Ltd.

Csaba Szij, B+N Referencia Zrt.

De asemenea, specialistul a subliniat că membrii organizației au ca scop dezvoltarea unor standarde industriale care să faciliteze activitatea atât a clienților, cât și a companiilor de facility management. „Ne dorim să ajutăm clienții să înțeleagă cum ar trebui gestionate în comun anumite pachete de servicii, astfel încât ambele părți să înțeleagă același lucru atunci când vorbesc despre o sarcină generală” – a adăugat Szij.

Fostul Președinte al asociației, József Schmidt (Director General Adjunct al Future FM Zrt.) a fost numit Președinte Onorific.

ESG ȘI BIM SUNT PE ORDINEA DE ZI

Printre principalele obiective ale noii conduceri se numără promovarea practicilor ESG și BIM în cadrul industriei, asigurarea legăturii cu organizațiile profesionale guvernamentale și internaționale și promovarea sectorului FM.

Înființată în 2013, Asociația pentru Managementul Facilităților are în prezent 23 de membri cu drepturi depline și 20 de membri asociați. Membrii organizației, care întrunesc marea majoritate a principalelor companii din acest sector, sunt implicați în gestionarea a mii de proprietăți.